יש סוגים שונים של אמצעי מניעה. לכל אחד מהם מאפיינים והתאמה לצרכים מסוימים על מנת לאפשר לאישה למנוע הריון וכך גם למנוע הפסקת הריון עם כדורים. בין היתר ניתן למנות את שלושת אמצעי המניעה המובילים הללו.
שלושה אמצעים מובילים
- במידה ומדובר על אישה שמניקה והיא מעוניינת למנוע היריון לתקופת ההנקה יומלץ לה להשתמש בגלולות ייעודיות לתקופת הנקה. היתרון של גלולות אלו הוא שהן מכילות רק הורמון פרוגססטרון. שכן ההנקה עצמה אף היא משפיעה על המערכת ומאפשרת למנוע היריון בעזרת פרוגסטרון בלבד. גלולות משולבות תומלצנה לנשים שאינן מניקות.
- התקן רחמי הוא כלי מומלץ למניעה במצבים שונים. יש להבדיל בין התקנים מסוגים שונים. הבולטים הם התקנים הורמונליים אל מול התקנים שאינם הורמונליים. ההתקנים הללו מוחדרים לרחם על ידי רופא נשים, ושם הם נמצאים עד שהאישה מחליטה שברצונה להרות. ההתקן ההורמונלי מפריש הורמונים שממלאים גם הם תפקיד חשוב במניעת הריון.
- ניתן לזהות ביוץ באמצעים חיצוניים על מנת למנוע היריון. יש מכשירים מיוחדים או בדיקות חיצוניות. אמנם יש מי שמוכר וממליץ על זיהוי הביוץ כדרך למניעת היריון. בפועל לא מומלץ להשתמש בכלים הללו, ולא בלבד בגלל שהם לא אמינים מספיק ולא תמיד הם יכולים להביא את התועלת הרצויה.
חשוב להבין שיש שיטות נוספות שעשויות להתאים למצבים שונים. אם כי לכל אמצעי מניעה יש אחוזים מסוימים של כיסוי. מה שאומר שלעיתים יש צורך לשלב יותר מאמצעי מניעה אחד כדי לכסות את עצמך מפני הריון וכן הפסקת הריון פרטית. בין היתר ניתן להשתמש בשקפים ייעודיים או פתילות שנועדו לשפר את אחוזי המניעה ולתת לך ביטחון. כל פעולה כזו צריכה להתבצע תוך שיקול דעת והבנה לעניין המשמעות וההשלכות של האמצעי הנבחר. ייעוץ רפואי הינו חשוב ותועלתי.