כשאחד מיקירכם הולך לעולמו, אחת ההחלטות שעליכם לקבל בתום השבעה היא איזה מצבה לבנות על קברו. ישנם פרטים שונים שיכולים להשפיע על ההחלטה שלכם. במאמר זה נציג בפניכם מדריך מקוצר, כיצד בוחרים מצבה בצורה נכונה.
מה הם האלמנטים שישפיעו על בחירת מצבה?
ביהדות נהוג לשבת שבעה אחרי מותו של אדם, ובתום השלושים, יש לעלות לקברו שוב לאזכרה, אז חושפים את המצבה שהותקנה על קברו. ניתן למצוא חברות מצבות בפתח תקוה ובמקומות אחרים בארץ, אשר בונות את המצבה על פי בקשת המזמינים, והיא אחראית להרכיב אותה על קברו.
יש לבחור מצבות על פי האבן ממנה היא עשויה. בקטלוג של החברות השונות, נמצא מצבות משיש, גרניט, אבן ירושלמית, אבן חברון ואבנים טבעיות אחרות. אחרי שבוחרים את סוג האבן, ניתן לבחור את הצבעים והגוונים שלה, וכן את אופי העיבוד, בין אם זה אבן מעובדת ומלוטשת ובין אם תהיה זו אבן טבעית לחלוטין. שני החלקים האחרונים בתהליך הבחירה מתייחסים לגודל המצבה ולכיתוב עליה. גודל האבן נקבע במקרים רבים על פי גודל השטח של הקבר. זאת על מנת שלא נתפוס שטח של חלקת קברה אחרת. מבחינת הכיתוב, כל אחד יכול לבחור מה לכתוב, האם הכיתוב יהיה דברים כלליים או ביטויים אישיים. אפשר להוסיף גם תמונה, ציור, וכן מקום לנר נשמה. יש לקחת בחשבון שהעלויות נקבעות, בין היתר, על פי תעריף למילה.
נקודות שחשוב לשים לב אליהן
הנקודה הראשונה שחשוב להקפיד עליה היא מראה המצבה. באופן טבעי, כל אחד ירצה לבנות מצבה מכובדת ומרשימה, מצבה שמכבדת את הנפטר. לכן רצוי גם להתייחס לשאלה, איך הוא היה רוצה שהמצבה שלו תיראה. הנקודה השנייה שחשוב להקפיד עליה היא תחזוקה. על מנת לשמור על מצבה נקייה ומרשימה, כזו שלא תהיה מלוכלכת בכתמים, עובש או עשבים שיגדלו מסביב. לכן, יש לבחור מצבה שניתן לתחזק ולטפל בה בצורה פשוטה ונוחה, מצבה שניתן לנקות אותה עם חומרים פשוטים, וכן, אם היא נשברת או נסדקת יהיה קל לתקן אותה.