כאשר שוקלים לחתום על הסכם ממון לאחר נישואין עשויה להישאל השאלה, האם זה עלול לפגוע במערכת היחסים. אלה העובדות שכדאי לדעת.
להציף את ההוגנות והשיתוף
נישואין הן ההכרה הרשמית שבני הזוג רוצים בחיים משותפים ורואים את עצמם כבני זוג לכל החיים. לרוב, נישואין מגיעים ביחד עם רצון משותף לילדים, גם אם לא מיד, אז ללא ספק בהמשך. כשמדובר ב"פרק ב'" הנישואין הם חיזוק של מערכת יחסים, עם רצון בזוגיות לאור יותר ניסיון חיים. לאור כל זאת, נבחן את מהותו של הסכם הממון. אם אחד מבני הזוג, האישה או הבעל, מציעים לחתום על הסכם ממון כמו שמטילים פצצה, זה בהחלט מרגיש לא נעים. אבל, אם פועלים בצורה הוגנת וחכמה, תוך הוגנות ושיתוף, הרי שמתברר שזה כלל לא פוגע במערכת היחסים. הסכם ממון לא נעשה בכפיה אלא בשיתוף פעולה.
העובדות מוכיחות כמה זה חשוב
ההסכם ממון נועד להגדיר בצורה שקופה, ברורה ומשותפת, מהו חלקו של כל אחד מבני הזוג ברכוש הקיים או בכספים שיצטברו בהמשך החיים המשותפים. רק מי שמעדיף או מעדיפה לטמון את הראש בחול ולא לדעת איך יתחלק הרכוש במקרה הצורך, ירגיש שמדובר בצעד לא מוצלח. מבחינה הגיונית, מאוד ברור שהסכם ממון הוא דבר חיובי. אחרי הכל, ההסכם שנחתם מתוך רצון ועם ליווי של עורך דין הסכם ממון כמו עו"ד אורי גנור, לא בא לקפח אף אחד. נהפוך הוא, הסכם ממון נועד לשמור על הוגנות מבחינה רכוש וכסף, בין שני בני הזוג. העובדות מוכיחות שהסכם ממון הינו מסמך חשוב ביותר. דווקא סמוך לאחר הנישואין כדאי להכין הסכם שכזה עם ליווי מקצועי של עו"ד. אם ניגשים לכך בצורה מאוזנת, שקולה וזוגית, הוא נותן בסיס יציב של וודאות ורוגע.