מה כדאי לדעת לפני שמתחילים סדנה לשליטה בכעסים

מציאת התוכנית הנכונה לניהול כעסים עשויה לקחת זמן מה. אתה יכול להתייעץ עם הרופא שלך או עם איש מקצוע מורשה לבריאות הנפש כדי להפנות אותך לתוכנית או יועץ מתאים. אתה יכול גם לחפש המלצות ומשאבים באתרים מהימנים, בלוגים, קבוצות תמיכה מקוונות וספרים. שיחה עם מישהו שהשתתף בסדנה לשליטה בכעסים בעבר יכול גם לתת לך מושג על האפשרות הטובה ביותר עבורך, כמו גם מה אתה יכול לצפות מהשיעורים.

סדנה לשליטה בכעסים זמינים בשתי מסגרות: מפגשי ייעוץ פרטניים או טיפול קבוצתי; כל אחד מציע הטבות מעט שונות. ייעוץ פרטני מאפשר לך לדבר על הבעיות האישיות שלך ולפתח אסטרטגיות מתאימות להתמודדות עם הכעס שלך. טיפול קבוצתי, לעומת זאת, נותן לך תובנות לגבי חוויות ואסטרטגיות התמודדות של אחרים, מה שיכול לעזור לך להבין טוב יותר את הכעס שלך. טיפול קבוצתי מספק גם רשת תמיכה הכרחית, ולעתים קרובות ספקים עשויים להמליץ על השתתפות בסדנה לשליטה בכעסים קבוצתיים בנוסף לייעוץ פרטני כדי להבטיח שתקבל את התמיכה הדרושה לך.

מלבד השתתפות במפגשים במיקום פיזי, אתה יכול לבחור בסדנה לשליטה בכעסים באינטרנט. שיעורים מקוונים לניהול כעסים יעניקו לך גישה לחומרים וכלים שיעזרו באימון שלך מהנוחות של ביתך.

מה קורה בסדנה לניהול כעסים?

שיעורי ניהול כעסים מלמדים אותך לשמור על הרגשות שלך בשליטה כשאתה מרגיש שהם יוצאים משליטה. בנוסף, הם יכולים לעזור לך לפתח טכניקות הרגעה המאפשרות לך לבטא כעס בצורה בונה ובריאה יותר. הנה מדריך למה לצפות משיעורי ניהול כעסים.

הכנה לסדנה לשליטה בכעסים

כאשר אתה מתחיל שיעורי ניהול כעסים, חשוב לזהות את הטריגרים שלך, כמו גם את הרמזים הפיזיים והרגשיים שאתה חווה כשאתה מתחיל לחוש כעס. לדוגמה, אם הכעס שלך מופעל על ידי בעיות כלכליות או לחץ משפחתי, זה יכול לעזור לרשום את זה לפני שאתה מתעמק בפגישות ניהול כעסים.

יצירת רשימה של הסימנים הפיזיים שאתה חווה כשאתה מרגיש כועס – כמו דופק מוגבר, קצב מוגזם או התנשפות – הוא צעד ראשון חשוב כשאתה מתחיל שיעורי ניהול כעסים. אתה צריך גם לזהות את הסימנים הרגשיים כמו התנהגות לא יציבה, או תחושת אשמה על הבעת הכעס שלך.

למידע נוסף אודות סדנה לשליטה בכעסים בקרו באתר>> המרכז הישראלי לניהול כעס