למי פונים עבור תרומת ביצית

היריון הוא הליך טבעי מאוד אבל לא לכולן הוא מצליח ולעתים יש צורך בתרומת ביצית עבור היריון לזוג או לזוג חד מיני. להליך תרומת ביצית יש כללים וחוקים ברורים לגבי התורמת והנתרמת.

תרומת ביצית 

תרומת ביצית מאפשרת לנשים שאינן מצליחות להיכנס להיריון בשל בעיה בביציות שלהן להתעבר וללדת ילד בעזרת תרומת ביצית מאישה אחרת. אפשר לקבל תרומת ביצית בין הגילאים 18 ל 50 פלוס, ואפשר לתרום ביציות החל בגיל 21 ועד גיל 35. ההליך הוא רפואי ובעל השלכות שונות ולכן הוא מעוגן בחוק. 

הליך התרומה 

כדי לתרום ביצית על התורמת לפנות ליחידת הפריה בבית חולים, שם היא תתבקש לחתום כי היא מבינה את ההליך הרפואי וההליך הבירוקרטי הכרוך בתרומת ביצית. התורמת תעבור בדיקות רפואיות ופסיכולוגיות ולאחר אישור של וועדה ייעודית לנושא, יבוצע הליך שאיבת הביציות. אישה הזקוקה לתרומת ביצית תופנה על ידי הרופא שלה לוועדה ביחידת הפריה חוץ גופית בבית החולים ולאחר אישור הוועדה תבוצע בגופה השתלת הביצית. 

מי יכולה לתרום ביצית? 

נשים בגיל הנקוב בחוק, אשר תורמות מרצונן החופשי ולא מתוך כפייה כלכלית או משפחתית, על התורמת להיות רווקה, בריאה בגופה ובנפשה. אין אפשרות לעבור יותר משלוש שאיבות ביציות והתרומה היא אנונימית. באפשרותה של התורמת לחזור בה או לבקש כי חלק מהשאיבה תוקפא לשימוש עתידי על ידי התורמת. ישנם מקרים חריגים הדורשים אישור מיוחד שבהם תרומה אפשרית על ידי קרובת משפחה של בני הזוג המצפים לתרומה. במקרים אחרים, זהות מקבלת התרומה תישאר חסויה. 

המהלך כרוך בעלויות של פרוצדורות רפואיות, אשפוזים, בדיקות רפואיות ונפשיות ותשלום פיצוי לתורמת. מקבלת התרומה משלמת אגרה בסך כ-12,000 ₪ לערך. מידענוסף באתר https://bord-ivf.co.il/