ניתוחי חניכיים באמצעות מיקרוסקופ

ניתוחי חניכיים

אנשים רבים המגיעים לטיפולי שיניים שונים מגיעים עם כותרת שן קטנה, עודף חניכיים וחיוך גבוה. במקרים כאלה ואחרים יידרש ניתוח חניכיים שכיום באמצעות טכנולוגיה מתקדמת של שימוש במיקרוסקופ מיוחד עם כלים ומחטים זעירים ייעודיים מסייעים בהפחתת הסיכון להצטלקות העור, לטראומה של האזור והפחתת הכאבים במהלך הטיפול ואחריו. הבסיס לבריאות דנטלית ואורלית היא כמובן צחצוח שיניים וביקור תדיר אחת לחצי שנה אצל השיננית לניקוי האבנית המצטברת בחלל הפה. במידה ואלה לא מתקיימים ישנו סיכוי גבוה יותר לחלות במחלות חניכיים שונות וכן מדלקות חניכיים לא נעימות אשר עשויות להתפתח לכדי בעיות בריאותיות נוספות והשלכות חמורות יותר גם על השיניים שלכם.

כיצד מתפתחת מחלת חניכיים?

כאשר אדם אינו מצחצח את שיניו בצורה נכונה ובאופן תדיר מתחילים להצטבר רובד של חיידקים על שטח השן או בכיסי החניכיים. אלה נדבקים לאזור ויוצרים שכבה חיידקית המכונה בשם רובד. אותו רובד חיידקי עדיין רך בהתחלה וניתן להסרה על ידי צחצוח יעיל וניקוי נכון אצל השיננית. במידה והצחצוח אינו יעיל והפציינט אינו הולך לשיננית פעם-פעמיים בשנה לפחות לביצוע ניקוי הרובד עשוי להחמיר וליצור את מה שאנו קוראים לו "אבנית". כאשר מצטברת אבנית על השיניים וכיסי החניכיים מתחילות בעיות בריאות שונות כמו דלקות, כאבים, נפיחות, עששת ובמקרים מסוימים כמו חיידקים החודרים אל מחזור הדם ומזהמים אותו ויכולים להשפיע על מחלות שונות בגוף האדם.

כיצד נוכל למנוע את הופעתן של מחלות חניכיים?

  • נדאג לצחצח שיניים פעמיים ביום, פעם אחת בבוקר ופעם אחת לפני השינה.
  • נשתמש במברשת עם סיבים רכים לצד שימוש במברשת חשמלית.
  • נגיע אל השיננית לבדיקה וניקוי כלליים פעם בחצי שנה.
  • נשטוף את הפה עם מי פה ללא אלכוהול על בסיס יומי.
  • נעשה שימוש בחומרים מיוחדים לחיטוי כיסי החניכיים.
  • במידת הצורך נבצע ניתוחי חניכיים באמצעות מיקרוסקופ מיוחד ושימוש בכירורגיה זעירה וכלים מיוחדים וזעירים לטיפול בנושא.

האם מחלות חניכיים יכולות להחמיר כתוצאה מסיבות שונות?

ודאי. לא רק הזנחה של השיניים עשויה לגרום לפגיעה בחניכיים ולהחמרת המצב בחלל הפה אלא גם עישון, גנטיקה, היריון ואפילו מערכת חיסון חלשה עשויים לתרום להחמרת המצב. כדאי לדעת שיש גם קשר בין מחלות חניכיים למחלות סיסטמיות כמו היריון, מחלות לב, כתרים ישנים, סוכרת ועוד. אם כן חשוב לשמור על בריאות דנטלית ואורלית, לדאוג לצחצח נכון את חלל הפה ולבקר אצל השיננית לפחות פעם או פעמיים בשנה לביצוע בדיקה וניקוי חלל הפה.