איך תובעים את משרד הביטחון?

אם חלילה קרתה לכם תאונה צבאית, מחלה או פציעה עקב פעילות מבצעית, אסור לכם לשתוק. אתם חייבים להילחם על זכותכם לקבל פיצויים שמגיעים לכם. הקרבתם את גופכם ונפשכם למען המדינה, עכשיו המדינה צריכה לסייע לכם חזרה. פציעות ומקרים קשים במסגרת הצבאית קורים לצערנו כל הזמן. אחרי הכל, אנחנו עם למוד מלחמות, טרור ומבצעים צבאיים. לכן אתם יכולים להיות בטוחים שתקבלו סיוע ממשרד עורכי דין המתמחים ספציפית בתחום זה של סיוע לחיילים בסדיר ומשרתי קבע ומילואים.

הכרה באחוזי נכות מאפשרת להכרה במצב הרפואי החדש ובפגיעה באיכות החיים שלכם. אחוזי הנכות, בהתאם לגובה שלהם, מזכים אתכם בתגמולים כספיים ואף לסיוע רפואי מהמדינה על מנת שתוכלו לחזור ולנהל את השגרת חיים שלכם עד כמה שאפשר.

מי רשאי לתבוע את משרד הביטחון?

את התביעה נגד הצבא ומשרד הביטחון רשאים להגיש חיילים המשרתים בסדיר, קבע ומילואים, או כאלו שהשתחררו משירות החובה מתום מועד השחרור ועד שלוש שנים. גם אם עובר יותר זמן יהיה ניתן להגיש בקשה בהתאם לכללים וחוקי החריגים. 

על מה אפשר לתבוע את משרד הביטחון?

אפשר לתבוע בגין פציעה במהלך האימונים. פציעות המתרחשות במהלך אימונים שגרתיים או מבצעיים, בעיקר במסגרות קרביות בשטח. פציעות בגין פעולה מבצעית – מלחמות ומבצעים צבאיים מתרחשים לצערנו המון פעמים, הן בצפון והן באזור עזה ויהודה ושומרון. אך לא רק אז – גם במהלך חופשה מהצבא, יכולות להיכלל בתור פציעה בגינה תוכלו לתבוע את משרד הביטחון, שהרי אתם נמצאים תחת חסותו של משרד הביטחון בתקופת שהותכם בתפקידים צבאיים.

גם מחלות שמתפתחות במקביל לתקופת השירות הצבאי או בגללו, למשל בשל קרינה באזורי אימונים או תנאים שהות לא נאותים, כגון פוסט טראומה בצבא – יכולים להוות עילה מוצדקת להגשת התביעה. 

אל תישארו לבד ואל תמתינו אף רגע – פנו עכשיו אל עורכי דין המתמחים בתחום זה שיסייעו לכם לקבל את המגיע לכם!