IVF

ההחלטה אם לבצע הפריה חוץ גופית (IVF) היא משמחת אך יחד עם זאת, לא קלה. מצד אחד הליך מתיש זה מקרב אתכם בעוד צעד להריון, ומצד שני, חוסר הידיעה איך וכיצד יתבצע ההליך, הוא לכשעצמו לא הכי נעים שיש, קראו אודותיו באתר של ד"ר יונה ברק.

IVF

הפריה חוץ גופית היא הליך זעיר שדרכו ניתן להפרות זרע עם ביצית מחוץ לגוף האישה. זהו אחד הסוגים הידועים יותר של טכנולוגיית רבייה בסיוע (ART). הפריה חוץ גופית פועלת על ידי שימוש בשילוב של תרופות והליכים כירורגיים כדי לעזור לזרע להפרות את הביצית, ולסייע להשתלת ביצית מופרית ברחם.

ראשית, לוקחים תרופות שהופכות כמה מהביציות לבשלות ומוכנות להפריה. לאחר מכן הרופא מוציא את הביצים מגוף האישה ומערבב אותן עם זרע במעבדה, כדי לעזור לזרע להפרות את הביצים. 

בשלב הבא מכניסים את הביציות המופרות ישירות יותר לרחם האישה. הריון קורה אם מישהו מהעוברים מושתלים ברירית הרחם.

כמה זמן לוקח להפרות ביצית?

ל- IVF צעדים רבים ונדרשים מספר חודשים כדי להשלים את כל התהליך. לפעמים זה יעבוד בניסיון הראשון, אבל אנשים רבים זקוקים ליותר מסיבוב של IVF בכדי להיכנס להריון. 

הפריה חוץ גופית בהחלט מגדילה את הסיכוי שלכם להיריון, אם אתם סובלים מבעיות פוריות.

מהו תהליך הפריה חוץ גופית?

כדי לעזור לשחלות לייצר כמה ביציות בשלות ומוכנות להפריה, השלב הראשון ב- IVF הוא נטילת תרופות פוריות במשך מספר חודשים. זה נקרא אינדוקציה של ביוץ. אתם עשויים לעבור אולטרא-סאונד רגיל או בדיקות דם כדי למדוד את רמות ההורמונים שלכם ולעקוב אחר ייצור הביציות.

לאחר שהשחלות ייצרו מספיק ביציות, הרופא מסיר אותן. שליפת ביציות היא הליך כירורגי קל שנעשה אצל הרופא.