מעבדת LEM – מה עושים במעבדה זו?

הרבה פעמים אנחנו קוראים בעיתונות ושומעים בתקשורת, על התפתחויות שונות במחקר לגילוי סרטן בשלב מוקדם. ככל שחוקרים מצליחים לגלות את הגנים ואת הזנים שיוצרים את הסרטן ומשפיעים על חיינו בצורה כזו או אחרת, כך אפשר לטפל במחלה בצורה הרבה יותר טובה, להסיר את הגידולים ולאפשר לחולים לחזור אל שגרת החיים.

המחקר נעשה באמצעות מומחים בתחומים שונים, כאשר חלקם עובדים במעבדה LEM, מעבדה אשר עוסקת בכל מה שקשור לתחום של פתולוגיה וציטולוגיה. המטרה היא לעקוב אחרי התפתחות של זנים שונים בוירוסים שקשורים למחלות סרטן ולספק מענה רפואי, באמצעות חומרים שונים, אשר חלקם מפותחים במעבדה עצמה.

בין היתר עובדים במחלקה ביולוגיים, פיזיקאים, כימאים, פתולוגיים, רופאים ועוד. מעבדת LEM עובדת בשיתוף פעולה עם מכוני מחקר אקדמאיים וכן עם בתי חולים ומרכזים רפואיים שעוסקים במחלת הסרטן באופנים שונים.

צריך להבין שמעבדת LEM, נותנת את הכלים על בסיסים אפשר לפתח פתרונות איכותיים ויעילים להתמודדות עם מחלת הסרטן בשלב מוקדם. ככל שהמעבדה מעמיקה במחקר ומצליחה בו, אז ניתן להגיע לפתרונות בשלב מוקדם יותר, מה שיכול להוביל לריפוי מהיר.

כיצד מתבצע התהליך?

כמובן שמדובר בתהליך מאוד מורכב, אך בעיקרון, אחרי שעושים מחקר על חומרים שונים והשפעתם על זנים וגנים שיוצרים את הסרטן, נעשים ניסויים שונים, במידה והם מצליחים אז אפשר להתקדם הלאה לשלבים משמעותיים יותר, אשר סופם להוביל לתרופות או אמצעים אחרים אשר בעזרתם יהיה ניתן להתמודד עם המחלה עצמה.

כמובן שכל השלבים עוברים תהליכי פיקוח ובקרה, בדיקות, ובאופן טבעי שום דבר שיוצא מתוך המעבדה אל השוק, איננו משווק לפני שמתבצעת בדיקה מדוקדקת האם ניתן להשתמש בחומרים וכיצד ניתן לעשות זאת בצורה נכונה.