בשנים האחרונות, אנחנו עדים לגידול מרשים במספר הישראלים שרצים להנאתם. צעירים וצעירות, מבוגרים ומבוגרות, עושים זאת מדי יום ובסופי שבוע, בין אם זה בפארקים, חופי ים, טיילות, רחובות הערים ובשטח.
הגידול במספר הרצים, הביא איתו גם לגידול בכמות חנויות הנעליים והריצה בכלל, גידול במספר פריטי הציוד לריצה אשר משווקות ונמכרות לקהל שנדרש להם. אין ספק שכל הענף קיבל דחיפה משמעותית עם השנים, בזכות הגידול במספר העוסקים בו.
אחת הדוגמאות הטובות לכך, הוא תחום מדרסים לריצה. לצד אנשים שנדרשים למדרסים עקב מבנה כף הרגל שלהם או בעיות מלידה, וכן אנשים שנדרשים להשתמש במדרסים בגלל עבודתם, שירותם הצבאי, גיל או מבנה גופם, אפשר למצוא גם אנשים שעוסקים בפעילות גופנית ופרט בריצה.
בין אם מדובר ברצים מקצועיים ובין אם מדובר ברצים חובבים, הן לריצות קצרות והן לריצות ארוכות, אזי שיש צורך להשתמש במדרסים בעת הריצה. אלה אמורים להגן על כף הרגל ולספק להם תמיכה בעת הפעילות.
למה אנשים שרצים זקוקים למדרסים
יש לכך מספר סיבות. ראשית, כף הרגל בזמן הריצה, מקבלת "מכות" מהמדרכה או מהשטח עליו רצים, בכל פעם כשהרגל עושה צעד ונוחתת עליה. זה יוצר תחושת כאב משמעותית אך זה גם יוצר נזק לאורך זמן בכף הרגל וברגל עצמה. המדרסים מספקים תמיכה ומונעים את הזעזוע. בקרו באתר אריאל קומפורט מדרסים בהתאמה אישית.
שנית, בזמן הריצה, כף הרגל צריכה להרגיש נוחות ותמיכה מהנעל. עם זמן, ככל שהיא מתיישנת זה עלול להיעלם. לכן, אפשר להשתמש במדרסים בשביל לספק את התמיכה הזאת.
שלישית, במצב רגיל, לא מפעילים כל כך הרבה את הרגליים, לא יוצרים עליה עומס משמעותי כל כך. כשרצים אז יוצרים עומס, אז מבנה כף הרגל יכול להיות מושפע ותיתכן תחושת כאב.