בדיקת חדירות היא שיטת אבטחת סייבר שנועדה לבדוק מערכת מחשב, רשת או יישום אינטרנט כדי למצוא נקודות תורפה שתוקף יכול לנצל. זוהי בעצם צורה מבוקרת של פריצה שבה איש מקצוע בתחום אבטחת סייבר, המכונה בודק חדירה או האקר אתי, משתמש באותן טכניקות כמו האקר זדוני כדי לבדוק ולהעריך את האבטחה של מערכת.
למידע על בדיקת חדירות באתר של חברת SeeHR לחצו על הלינק!
המטרות העיקריות של בדיקות חדירה הן:
זיהוי חולשות אבטחה: בדיקות חדירה עוזרות לחשוף נקודות תורפה בהגנות המערכת לפני ששחקן זדוני יעשה זאת.
הערכת ההשפעה של פגיעויות: על ידי ניצול פגיעויות, בודקי עט יכולים להדגים כיצד תוקף יכול לנצל אותן ואת ההשפעה הפוטנציאלית על המערכת או הנתונים.
בדוק את היעילות של מנגנוני הגנה: מבחני חדירה מעריכים גם את היעילות של אמצעי אבטחה ופרוטוקולים הקיימים כיום כדי להתגונן מפני התקפות ולהגיב עליהן.
עמידה בתקנות ובתקני אבטחה: עבור ארגונים רבים, בדיקות חדירה הן חלק מדרישות התאימות לתקנים כגון תקן אבטחת המידע של תעשיית כרטיסי התשלום (PCI DSS) או תקנת הגנת המידע הכללית (GDPR).
בדיקות חדירה מבוצעות בדרך כלל באמצעות מתודולוגיה שיטתית שעשויה לכלול את השלבים הבאים:
תכנון וסיור: הגדרת היקף ומטרות הבדיקה, לרבות המערכות שייבדקו ושיטות הבדיקה בהן יש להשתמש. שלב זה כולל גם איסוף מודיעין (למשל, שמות רשת ותחום, שרת דואר) כדי להבין כיצד יעד עובד ואת הפגיעויות הפוטנציאליות שלו.
סריקה: שימוש בכלים לניתוח תגובת מערכת לניסיונות חדירה שונים. זה יכול לכלול ניתוח סטטי (בדיקת קוד של אפליקציה כדי להעריך את האופן שבו הוא מתנהג בזמן ריצה) וניתוח דינמי (בדיקת קוד של אפליקציה במצב ריצה).
השגת גישה: שימוש בהתקפות של יישומי אינטרנט (כגון סקריפטים בין-אתרים, הזרקת SQL והתקפות בדלת אחורית) כדי לחשוף את נקודות התורפה של המערכת. לאחר מכן בודקים מנסים לנצל את הפגיעויות הללו כדי להבין את הנזק שהם עלולים לגרום.
שמירה על גישה: ניסיון לראות אם ניתן להשתמש בפגיעות כדי להשיג נוכחות מתמשכת במערכת המנוצלת – מספיק זמן כדי ששחקן גרוע יקבל גישה מעמיקה. המטרה היא לחקות איומים מתמשכים מתקדמים, שיכולים להישאר במערכת במשך חודשים כדי לאסוף מידע רגיש.
ניתוח: התוצאות של בדיקת החדירה נאספות לדוח המפרט:
הפגיעויות הספציפיות שניצלו
נתונים רגישים שניגשו אליהם
משך הזמן שהבודק הצליח להישאר במערכת ללא זיהוי
דוח זה עוזר לארגון להבין את חולשותיו ולהנחות את חיזוק עמדת האבטחה שלו.
למידע נוסף היכנסו לאתר SeeHR – השמה להייטק