איפה זורקים מצבר? איך לעשות פינוי מצבר?

סילוק וטיפול נכון של מצברים לרכב חיוניים מסיבות סביבתיות ובטיחותיות. מצברים לרכב מכילים חומרים מסוכנים ואין לזרוק אותם או לטפל בהם כפסולת ביתית רגילה.

זכרו, מיחזור מצברים לרכב מאפשר להחזיר חומרים יקרי ערך ולעשות בהם שימוש חוזר תוך מניעת כניסת חומרים מזיקים לסביבה. היה אחראי והגן על כדור הארץ על ידי ביצוע הנהלים הנכונים לסילוק מצבר לרכב.

7 צעדים לטיפול במצבר לרכב 

1. בטיחות תחילה: תמיד ללבוש ציוד מגן, כולל כפפות ומשקפי בטיחות, בעת עבודה עם פינוי מצברים.

2. כבה את המנוע: ודא שמנוע המכונית כבוי, והמפתחות מוסרים מההצתה.

3. אתר את הסוללה: ברוב המכוניות, הסוללה ממוקמת מתחת למכסה המנוע. בדרך כלל מדובר בקופסה מלבנית עם שני מסופים (חיוביים ושליליים) ועשויה להיות בעלת כיסוי פלסטיק.

4. נתק את הסוללה: בעזרת מפתח ברגים או הכלים המתאימים, נתק תחילה בזהירות את המסוף השלילי (מסומן בסימן מינוס "-"), ולאחר מכן את המסוף החיובי (מסומן בסימן פלוס "+"). ניתוק בסדר זה עוזר למנוע קצר חשמלי.

5. הסר את הסוללה: לאחר ניתוק החיבורים, הרם בזהירות את הסוללה מהמגש. מצברים לרכב עלולים להיות כבדים, אז הרם בזהירות כדי למנוע עומס או פציעה.

6. אחסן את הסוללה בצורה בטוחה: אם אתה מתכנן להחליף את הסוללה, שמור אותה במקום בטוח, קריר ויבש עד שתוכל להשליך אותה כראוי. אין לאחסן אותו בתוך הבית או ליד חומרים דליקים.

7. השלך את הסוללה כראוי: יש להעביר את הסוללות לרכב למרכז מיחזור או לנקודת איסוף מוסמכת לאיסוף פסולת מסוכנת. חנויות רבות של חלקי חילוף לרכב, מרכזי שירות או מתקני מיחזור מקבלים סוללות מכוניות משומשות. הם מצוידים לטפל בסילוק בטוח ומיחזור של החומרים המסוכנים של הסוללה.

לסיכום, לעולם אל תזרוק מצבר לרכב לפח, לרחוב או לפח המחזור הרגיל. סילוק לא נכון עלול להוביל לזיהום סביבתי חמור ולפגיעה בחיות הבר.

למידע נוסף היכנסו לכתובת: https://greensystem.co.il/